Domotica specialist geheim? Ontdek hoe hij je woning slim maakt.

Linsta 28 oktober 2020
Delen:

Een slim of smart huis is helemaal van deze tijd. Het is een manier om apparaten te koppelen en bijvoorbeeld met je stem te kunnen aansturen. Wil je het jezelf lekker makkelijk maken en meer woongenot in je woning, deze techniek kan je daarbij helpen. En een domotica specialist doet dat voor je. Deze specialist vraagt naar je wensen om zo maatwerk te leveren. Het systeem wordt daarna juist en veilig geïnstalleerd in de woning zodat jij kan profiteren van het gemak.

Domotica specialist wijst naar tabblad en wijzigt daarop de huistemperatuur.

De werkzaamheden van een domotica specialist

  • Advies: De specialist onderzoekt wat jij als klant graag wilt hebben. Dan wordt er gekeken naar de alle apparatuur die je al in huis hebt. Op basis daarvan komt de specialist met een gedegen advies over de mogelijkheden om jouw huis om te toveren in een smart home. Denk dan aan de benodigde nieuwe apparaten, maar er wordt ook bepaald of er aanpassingen in de woning, bijvoorbeeld de stoppenkast nodig zijn.
  • Installatie systeem: Nadat het advies met de klant besproken is, start de domotica specialist met het daadwerkelijke installeren van het voorgestelde systeem. De prijs voor het systeem, hangt samen met jouw wensen. Bijvoorbeeld, het aansluiten van een zonwering is een meer eenvoudige klus en daarom minder duur dan het installeren van een totaal smart home systeem waarbij je de verwarming en het alarm op afstand kan bedienen.
  • Installatie apparaten: Ben je al voorzien van een systeem maar wil je nieuwe apparaten aansluiten? Ook dan biedt de domotica specialist uitkomst. Deze professional installeert de nieuwe installatie of de garagedeur en sluit het aan op het bestaande systeem.

Wat je altijd al wilde weten over de domotica specialist:

De gemiddelde huiseigenaar is niet iedere dag aan het werk met zaken zoals domotica. Nu de robotisering van onze samenleving toch echt een feit, hebben we vaker specialisten zoals een domotica specialist nodig. Omdat het een redelijk nieuw terrein is voor velen hebben wij de meest gestelde vragen op een rijtje gezet en uiteraard beantwoord.

Wat is domotica eigenlijk?

Domotica is een combinatie van het Latijnse doma, wat huis betekent en informatica, telematica en robotica. Bij het vak domotica staat techniek in huis centraal zodat het wooncomfort toeneemt. Domotica maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een slimme thermostaat te installeren, of om met je stem commando's aan apparaten te geven. Lampen worden gekoppeld aan sensoren zodat ze aan gang als de zon onder gaat.

Wat kost het om een domotica specialist in te huren?

De kosten voor een domotica specialist zijn afhankelijk van de specifieke wensen, je mag gemiddeld uitgaan van een bedrag tussen de € 1.500,- en € 12.500, - euro. De goedkoopste installaties maken het mogelijk om enkele apparaten te bedienen en maken gebruik van installaties van iets duurdere apparatuur. De duurste installaties hebben een meer uitgebreid systeem met apparatuur van de beste kwaliteit. Ben je benieuwd wat een smart woning voor jou kan doen maar heb je geen zin om meteen diep in de buidel te tasten? Dat is begrijpelijk, je kan de vakman dan vragen om te beginnen met een beperkt systeem zodat je hier later weer nieuwe systemen aan toe kan voegen.

Hoe maak je een huis smart?

De meeste mensen starten het smart maken van hun huis met de verlichting. Je kan de lampen dan bedienen met je smartphone, ook buiten de woning. Of je kan beginnen met het op afstand bepalen van de temperatuur. Een compleet slim huis krijg je echt pas als je de apps van alle afzonderlijke apparaten koppelt, voorkeuren instelt en je met één druk alle slimme apparatuur in de woning bedient.

Img

Waarom huur ik een domotica specialist in?

Maak het jezelf makkelijk door alle apparaten in een woning te bedienen met slechts één systeem. Deze mogelijkheid ligt nu echt binnen handbereik met een domotica systeem. Je kan 's avonds met een handeling alle lampen in huis uitdoen, of de verwarming hoger of lager zetten en je alarm activeren. Een slim systeem detecteert het als je de auto de garage inrijdt en doet dan de verlichting voor je aan. Om een smart home te creëren is kennis van techniek, de apparaten en hun mogelijkheden essentieel. De apparaten moeten goed gekoppeld worden en er is verstand nodig van online beveiliging zodat hackers geen vrij spel krijgen in jouw woning. Wil je een smart huis, maar vind je het lastig om te bepalen waar je moet beginnen? Vraag een specialist om hulp. Via Linsta plaats je gemakkelijk en vrijblijvend een opdracht waar de domotica specialist op kan reageren om het systeem werkelijkheid te kunnen maken. Ook voor mensen met een beperking is een smart home een uitkomst. Juist wanneer het lastig in om bepaalde handelingen te verrichten is het natuurlijk ideaal dat het nu met een tablet vanaf een punt aan te sturen is. Ook zijn sensoren een fijne manier bijvoorbeeld lampen aan en uit te schakelen bij binnenkomst in de woning.

Zo vind je de juiste domotica specialist

Als je op zoek bent naar een domotica specialist om jouw woning slimmer te maken? Via Linsta vind je snel en vrijblijvend een geschikte professional om de klus voor je te klaren. Zelf kan je op basis van de profielen van de specialisten een keuze maken. In deze profielen is te zien hoe eerdere klanten de samenwerking hebben ervaren. Jij kan er dan voor kiezen om een aantal van de domotica specialisten te vragen een offerte op te stellen. Zo kan je een goede vergelijking maken op basis van de reviews en prijsopgaven. Let hierbij niet alleen op de prijs onder de streep maar kijk ook goed wat er allemaal op de offerte staat en vooral wat niet. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als de daadwerkelijke rekening komt.

Direct aan de slag?

Kom vandaag nog in contact met de beste lokale vakmannen.

Delen: