5 tips over hoe je de beste hovenier vindt

Linsta 26 juli 2020
Delen:

Een hovenier is er voor alle klussen in de tuin. Dit kunnen kleinere klusjes zijn, zoals het verwijderen van onkruid of misschien het snoeien van bomen. Maar ook grotere klussen en hele projecten neemt een hovenier onder zijn of haar hoede. Zijn er klussen in de tuin waar je zelf geen tijd voor hebt of zin in hebt dan is er de hovenier. De hovenier staat voor je klaar om ervoor te zorgen dat je tuin er weer goed bij ligt.

Hovenier snoeit beukenhaag en Linsta heeft hoveniers voor in en om je huis.

Antwoord op de meest gestelde vragen aan onze hoveniers

Als je erover denkt om een goed hoveniersbedrijf in te huren dan heb je vast wat vragen. De meest gestelde vragen over het vinden van een goed hoveniersbedrijf hebben we op een rijtje gezet en beantwoord.

Het werk van een hovenier

Misschien ben je niet helemaal bekend met de werkzaamheden van een hovenier en daarom hebben we deze even op een rijtje gezet. Zo krijg je een goed beeld van wat een hovenier allemaal voor jou kan doen.

  • De tuin ontwerpen: Een verzorgde en net ontworpen tuin is een genot om naar te kijken. En het is heerlijk om tijd door te brengen in een mooie tuin. Als je zelf niet weet hoe een tuin vorm krijgt maar wel een beeld hebt van hoe je je tuin graag zou zien dan kan de hovenier je helpen. Een hovenier bekijkt jouw wensen en de mogelijkheden. Dan wordt er een tuinontwerp gemaakt op basis van deze informatie. Dit ontwerp wordt besproken met jou als klant om eventuele aanpassingen mee te nemen. Je kan er vervolgens voor kiezen om zelf het ontwerp aan te leggen of om dat ook uit te besteden aan een hovenier.
  • Het aanleggen van je tuin: Het aanleggen van een tuin is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Er komt behoorlijk wat bij kijken. De mogelijkheden zijn ook enorm, je kan kiezen om bestrating te leggen maar ook gras of grind zijn natuurlijk opties. Dan is er nog de keus tussen honderden bomen, planten en bloemen die je kan plaatsen in de tuin. Of wil je een vijver of een tuinhuis? De hovenier heeft alle kennis en kunde om alle klussen voor jou uit te voeren. Je kan ervoor kiezen om bepaalde klussen uit te besteden aan de hovenier. Bijvoorbeeld de plaatsing van een tuinhuis en om de rest wel zelf te doen. Bespreek je wensen met de hovenier dan zie je wat er wel niet allemaal mogelijk is.
  • Tuinonderhoud: Is de tuin al volledig naar wens, dan is het fijn als dat zo blijft. Tuinonderhoud is nodig om je tuin in een goede staat te houden. Maar heb je zelf geen groene vingers, of heb je geen zin of geen tijd om alles zelf te doen? Dan kan je ervoor kiezen om dat uit te besteden aan een vakman. Je kan een tuinman eenmalig in de arm nemen voor een klus, maar je hebt ook de mogelijkheid om een onderhoudscontract aan te gaan. Dan heb je zelf helemaal geen omkijken meer naar het onderhoud van de tuin en hoef je alleen nog maar te genieten van jouw verzorgde tuin.

Antwoorden op de meest gestelde vragen aan onze hoveniers

Als je erover denkt om een goed hoveniersbedrijf in te huren dan heb je vast wat vragen. De meest gestelde vragen over het vinden van een goed hoveniersbedrijf hebben we op een rijtje gezet en beantwoord.

Waarom moet ik kiezen voor een hovenier?

Misschien is het je niet helemaal duidelijk wat de meerwaarde van een vakman voor de tuin is. De meeste werkzaamheden in de tuin kan je waarschijnlijk best wel zelf doen. Behalve het gemak heeft het inhuren van een hovenier meer voordelen.

Een vakman kan als geen ander al jouw ideeën voor de tuin samenvoegen tot één geheel. Hij weet de functies van een tuin te combineren, zonder dat je een rommelig eindresultaat krijgt. Zo weet je dan dus zeker dat je weer jaren plezier hebt van de tuin.

Nog een voordeel is de kennis van een hovenier over bloemen en planten. De hovenier weet je precies te vertellen welke planten en bloemen in jouw tuin goed groeien en bloeien. Het verschilt namelijk of dat je een schaduwrijke tuin hebt of juist een tuin hebt in de volle zon. Ook tips over de verzorging van planten en bloemen horen erbij. Door de ervaring die een hovenier heeft weet deze precies hoe de klussen aangepakt moeten worden.

Wat zijn de kosten van een hovenier?

Het gemiddelde uurtarief van de hovenier ligt vaak tussen de € 30,- en € 45,-. Voor de kleinere klussen rekent men vaak met een uurtarief. Bij grotere of meerdere klussen wordt er meestal één opdrachtprijs afgesproken.

Img

Waarom moet ik een hovenier inhuren?

Is het weer eens tijd om je tuin aan te pakken en heb je behoefte aan wat professioneel advies bij het maken van een ontwerp? Of ben je meer iemand die in de tuin zit in plaats van werkt. Een hovenier neemt je alle tuinklussen uit handen. Schakel dan een tuinman in om je te helpen de tuin te ontwerpen, aan te leggen of om het onderhoud aan de tuin uit te voeren. Dan hoef jij alleen nog maar te genieten van de tuin zonder je handen vuil te maken. De vakman vind je eenvoudig en snel op Linsta. Plaats de klus en kom makkelijk in contact met een van de hoveniers. Je kan dan op basis van hun prijsvoorstel, de profielinformatie en eerdere klantbeoordelingen gemakkelijk jouw keuze maken voor de beste hovenier.

Vind betrouwbare hoveniers met Linsta

Heb jij eigenlijk geen idee wat je met je tuin moet. Heb je geen zin om op zondagochtend lekker met je handen in de grond te woelen. Dan biedt de hovenier uitkomst. Een goede en betrouwbare hovenier vind je makkelijk op Linsta. Plaats de klus online en let dan op dat je zo volledig mogelijk omschrijft wat je vraag is. Zo ontvang je passende voorstellen. Dan maak je eenvoudig een keus op basis van prijs en de ervaringen van eerdere klanten.

Direct aan de slag?

Kom vandaag nog in contact met de beste lokale vakmannen.

Delen: