Ontdek 5 tips die niet veel mensen weten over voertuig monteurs.

Linsta 10 juli 2020
Delen:

De werkzaamheden van een monteur zijn over het algemeen onderhoud en reparatie. Wat dat dan precies inhoudt hangt weer af van het soort voertuig. Ook voor advies over jouw voertuig en het onderhoud kan je natuurlijk bij de monteur terecht.

Wat een voertuigmonteur allemaal doet:

  • Voertuigreparaties: Problemen met je auto, fiets, motor, boot of brommer? De monteur is opgeleid om jouw problemen te verhelpen. Het kan zijn dat er een remkabel vervangen moet worden van je fiets of dat er een slag uit je gehaald moet worden. Bij een auto moeten de banden soms worden vervangen of zijn er reparaties nodig aan de motor of buitenkant. Omdat een voertuigmonteur de specialist is als het gaat om jouw type voertuig heeft hij of zij de juiste kennis en natuurlijk ook de middelen om de reparaties aan jouw voertuig goed en snel uit te voeren.
  • Voertuigonderhoud: Onderhoud is nodig om een voertuig zo lang mogelijk te behouden. Bijvoorbeeld de APK, algemene periodieke keuring. Niet alleen auto’s hebben baat bij onderhoud ook een fiets of boot kunnen worden daar alleen maar beter van. De monteur bekijkt je voertuig helemaal in orde is en zo voorkom je dat er een vervelend en duur probleem ontstaat. Ook het onderhoud wordt uitgevoerd door de monteur, denk dan aan het bijvullen van motorolie of het smeren van een fietsketting.
  • Advies: Heb je vragen over jouw voertuig? Denk je na over bepaalde aanpassingen en heb je eigenlijk geen idee hoe je dat moet doen? De monteur helpt je verder door het geven van praktisch en uiteraard professioneel advies.

Veel gestelde vragen bij de zoektocht naar een voertuigmonteur

Zoek je naar een voertuigmonteur, dan kan het zomaar zijn dat je met nog wat vragen zit. De meest gestelde vragen hebben wij alvast op een rijtje gezet en van een antwoord voorzien, zo hopen we je een beetje vooruit te helpen.

Wat kost de voertuigmonteur?

De kosten van een monteur zijn niet eenvoudig te bepalen en dat komt omdat er meerdere zaken invloed hebben op de prijs. Het hangt bijvoorbeeld af van het soort monteur en zijn tarief. De complexiteit van de klus en de materiaalkosten. Om een beetje een inzicht te geven hebben we van een aantal monteurs de tarieven opgezocht.

Auto

Bij werk aan de auto betaal je meestal voor materiaalkosten en uren. De kosten van het materiaal lopen nogal uiteen, logisch want een tankdop of motor hebben een verschillend prijskaartje. Wat we wel kunnen zeggen is dat het gemiddelde tarief van de automonteur tussen de € 40,- en € 70,- per uur ligt.

Fiets

De fietsenmaker rekent meestal met een prijs per klus en niet met een tarief per uur. Een onderhoudsbeurt aan de fiets kost je tussen de € 35,- en € 75,-, het vervangen van een lamp kost meestal rond de 15 euro en een slag uit je wiel haalt hij of zij er voor € 25,- weer uit.

Boot

Het onderhoud aan de boot hangt af van het type boot. Er zijn nogal wat verschillen tussen het onderhoud van een sloep of een jacht. De grootte van de boot is natuurlijk ook van invloed op het werk. De prijzen van een onderhoudsbeurt voor je boot inclusief onderhoud aan de motor rekening variëren tussen de € 750,- en € 1500,- per jaar. Het gemiddelde uurtarief voor de monteur ligt tussen de € 65,- en € 75,- per uur.

Waarvoor heb ik een voertuigmonteur nodig?

Is je voertuig stuk dan heb je hulp nodig om het te repareren. En dan komt de monteur om de hoek kijken. Onderhoud aan een voertuig of een controle of alles nog voldoet wordt ook gedaan door een voertuig monteur. Het woord voertuigmonteur is een algemene term en verzamelnaam waarmee alle monteurs worden bedoeld die ervaren zijn in het repareren of onderhouden van een voertuig, zoals een boot, auto, fiets of motor. Voertuigmonteurs zijn specialisten met specialistische kennis over een of meerdere voertuigen.

Vind met Linsta de juiste voertuigmonteur voor jouw klus

Heb je een kenner nodig om jouw voertuig te repareren of moet het voertuig een periodieke onderhoudsbeurt krijgen? Besteed deze klus dan uit aan een voertuigmonteur met verstand van zaken. Naast de kennis heeft de monteur ook alle middelen om je goed van dienst te kunnen zijn. Via Linsta vind je snel en eenvoudig de juiste voertuigmonteur. Plaats je klus simpelweg online, vergelijk de prijzen en reviews van de monteurs en maak jouw keuze.

Direct aan de slag?

Kom vandaag nog in contact met de beste lokale vakmannen.

Delen: