Kosten voor een erfafscheiding

Linsta 23 februari 2021
Delen:

Is jouw tuin toe aan een nieuwe erfafscheiding. Wil je schutting plaatsen maar heb je daar zelf momenteel niet de tijd of gelegenheid voor? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten van het uitbesteden van de werkzaamheden. Waar bestaan de kosten voor het plaatsen van een schutting zoal uit? Lees gauw verder en ontdek het zelf.

Wat zijn de kosten voor een schutting?

Voor het bepalen van de totale kosten voor je schutting kan je het beste naar de prijs per strekkende meter kijken. Vermenigvuldig dat met het aantal meter van de benodigde schutting. De gemiddelde kosten voor een schutting liggen tussen de € 55 tot wel € 200 per strekkende meter. Daarin verschilt het nogal wat voor soort hout je wilt gebruiken voor de schutting. Zo kunnen de kosten per strekkende meter voor een hardhouten schutting oplopen tot de € 150 per strekkende meter. Voor geïmpregneerd hout ben je vaak een stuk goedkoper uit, houdt daar rekening met een vanaf prijs van € 65 per strekkende meter. Het uitbesteden van de werkzaamheden door een vakkundig hovenier kost gemiddeld genomen rond de € 15 per strekkende meter.

Wat is de levensduur van een schutting van geïmpregneerd hout?

Een schutting heeft een lange levensduur. De levensduur voor een schutting die gemaakt is van geïmpregneerd hout gaat doorgaans minstens 15 jaar mee. Een schutting van geïmpregneerd hout kost doorgaans rond de 90 euro maar varieert tussen de 65 en 125 euro per strekkende meter. Een poort van geïmpregneerd hout kost normaliter tussen de 125 en 350 euro.

Wat is de levensduur van een schutting van hardhout?

Een schutting van hardhout heeft een langere levensduur dan een schutting van geïmpregneerd hout. Hardhout heeft een extreem lange levensduur en gaat met gemak 25 jaar of langer mee. De kosten voor hardhout liggen doorgaans ook een stuk hoger dan andere houtsoorten. Voor een hardhouten schutting betaal je al gauw 140-150 euro per strekkende meter. De kosten voor hardhouten schuttingen variëren tussen de € 90 en € 190 per strekkende meter. Een poort van hardhout kost normaliter rond de €350 euro maar prijzen variëren tussen de €175 tot wel €700.

De kostenverdeling voor het plaatsen van een schutting zijn voor 60% materiaal en 40% arbeid.

Welke factoren hebben invloed op de totaalprijs van de erfafscheiding?

De uiteindelijke totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren waaronder:

  • Wat zijn de benodigde afmetingen van de te plaatsen schutting?
  • Voor welk materiaal kies je?
  • Ga je de schutting zelf plaatsen of liever uitbesteden?
  • Heb je nog aanvullende wensen of eisen?

Wil je bijvoorbeeld tegen de schutting nog diverse klimplanten plaatsen? Houdt daar dan ook rekening mee in je budget.

Al met al is het verstandig om het plaatsen van een schutting uit te laten voeren door een vakkundig hovenier. Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw situatie? Plaats eenvoudig je opdracht en ontvang een prijsindicatie van de beste hoveniers uit jouw regio.

Direct aan de slag?

Kom vandaag nog in contact met de beste lokale vakmannen.

Delen: